Designed.rs: SREBRNA A’DESIGN AWARD NAGRADA TEODORI JEVTIC ZA LAMPU READER COLLECTION

Objavljeno 25.05.2017. | Izvor: Designed

readers and logoKolekcija lampi pod nazivom Reader Collection, rad domaće dizajnerke Teodore Jevtić, osvojila je srebrnu A’Design Award nagradu za dizajn, u kategoriji Osvetljenje.

Nagradu dodeljuje International Design Academy (Međunarodna akademija za dizajn), žiri A’ Design Award nagrade čine članovi iz reda međunarodno priznatih novinara, poznatih dizajnera i akademaca, kao i istaknutih preduzetnika.

A’Design Award & Competition je međunarodna organizacija koja svake godine u Italiji dodeljuje nagrade iz oblasti dizajna na svetskom nivou. Rezultati A’Design Takmičenja se objavljuju 15. aprila svake godine. Nagrađuju se proizvodi, projekti i usluge koje odišu najboljim dizajnom, tehnologijom i kreativnošću, u pet nivoa rangiranja: Platinum, Gold, Silver, Bronze i Iron A’Design nagrada. Svečana dodela nagrada Gala Night će se održati 9. juna 2017. na italijanskom jezeru Komo nedaleko od Milana.

dsc_0331

Reader Collection

Nagrađeni rad Teodore Jevtić, Reader Collection predstavlja kolekciju lampi za noćno čitanje, inspirisane jednostavnošću pokreta i korišćenja. Kolekcija je dizajnirana za osobe koje uživaju u čitanju pred spavanje ali se takođe može koristiti i kao radna lampa. Kolekcija sadrži šest lampi koje su izrađene u trešnjinom drvetu, orahovini i hrastovini, u kombinaciji sa inoksom i mesingom.

horizontalno

dsc_0326a

Jednostavne za korišćenje, ove lampe krasi i veoma elegantni dizajn. Svetlo se lako podešava i pada pod različitim uglovima, pružajući direktno ili indirektno svetlo u zavisnosti od potrebe.

dsc_0153

Teodora Jevtić, rođena u Beogradu, studirala je u Belgiji, Australiji i Italiji. Stekla je master diplomu na Politehničkoj školi u Milanu, a osnovne studije je završila na Dizajn i advertajzing koledžu u Briselu.

Sarađivala je sa više različitih kompanija u Belgiji i Srbiji, a nakon završenog mastera radila je sa Naohiko Mitsui za Triumph Design and Consulting u Milanu. Njeni projekti obuhvataju: unutrašnju arhitekturu, produkt i industrijski dizajn i dizajn nameštaja.

teodora jevtic